Főoldal / Hírek / Karos Korzó, a családbarát városközpont

Karos Korzó, a családbarát városközpont

2021. 07. 26.

Családbarát városközpont fedett fogadóépülettel és rendezvényközponttal, illetve egy hozzá szorosan kapcsolódó rendezvénytérrel.

Karos Korzó, a családbarát városközpont

Zöld városközpont 6 hektáron

Városunk méltán büszkélkedhet az immáron közel 6 hektáros, szó szerint élményközpontjával, ami 2021 tavaszától igazán komplex egységet alkot, hiszen a pár éve kiépült termáltó és ökopark, a mesés Arborétum, az eddig számos rendezvénynek és kirakodóvásárnak otthont adó Dísz tér egy multifunkcionális, fedett fogadóépülettel és rendezvényközponttal, illetve egy hozzá szorosan kapcsolódó rendezvénytérrel egészült ki.

Karos Korzó, a családbarát városközpont

A Karos Korzó névre keresztelt központ hangulatos sétányokkal övezett, virágokkal, bokrokkal, fákkal teli, árnyékos parkokkal tarkított, ahol családok számára kialakított pihenőhelyek, játszótér, fitness park, ivókút is elhelyezésre került, hogy a pihenés, az élményszerzés minden korosztály számára tökéletes legyen. Mivel városunkban a víznek nagyon nagy szerepe van, így központi helyet kapott a Korzón egy lépcsős szökőkút is, ami bár nappal is nagyon vonzó látvány, azért az esti kivilágítással mutatja meg igazi vonzerejét.

S ha már szóba került az este, érdemes megemlíteni a fedett parkszínpadot és az előtte kialakításra került, 3000 fő befogadására alkalmas nézőteret is, ami már idén nyáron és persze a jövőben is számos előadásnak, koncertnek ad majd helyet, remek programokat tartogatva a karosi vendégeknek, valamint természetesen a helyi lakosoknak is.

Amennyiben azonban az időjárás megtréfálná a programszervezőket, az sem okoz majd problémát a jövőben, hiszen a látogatóközpont épülete szintén alkalmas ezen események megrendezésére. Ez a többfunkciós tér azonban nem csak esőhelyszínként szolgál, hanem a turisták mindennapjainak része is; minden nap játszóházzal, kávézóval várja a vendégeket.