Hívjon bennünket! Visszahívjuk!Vezetékes: +36 93 542 142
Mobil: +36 30 508 9881

Gasztronómiában is duplázunk

Gasztronómiában is duplázunk

2 új mesterszakács, 1 közös cél és ezernyi tökéletes íz a zalakarosi szállodában

A program- és wellness kínálatáról is méltán ismert és évről évre szolgáltatásait bővítő zalakarosi Hotel MenDan nyitása óta köztudottan megbecsült szálloda Magyarországon, ami a gasztronómia területét illeti. Számos szakmailag és emberileg is elismert séf fordult már meg a szálloda konyhájában, akiknek a szeme előtt elsődleges célként mindig az lebegett, hogy a vendégek igényeit nem csak hogy a legmesszemenőbbekig kielégítsék, hanem hogy újat alkossanak, új élményekkel, egyedi ízekkel, formákkal kápráztassák el őket, figyelembe véve természetesen a regionalitást, a szezonalitást, a modern trendeket.

Ez nyitás óta semmit sem változott, sőt! 

A már meglévő 4 mesterszakács mellé érkezett a 2 új szakember. 2016. decemberétől a MenDan dupla energiákat összpontosít éttermi szolgáltatásaira és két új mesterszakáccsal valósítja meg elképzeléseit a 33 méter hosszú büféasztalán. A szállodában korábban már bizonyított, majd azóta újabb tapasztalatokat szerzett és számos szakmai díjat bezsebelt Balogh Gábor és a szinte már minden létező gasztro-díj jogos tulajdonosa; Prikryl József irányítása alatt zajlik az alkotás az újévtől.

Ha bárkiben is felmerülne a séfpárbaj gondolata, gyorsan el is hessegetheti, hiszen a 2 mesterszakács már bizonyította a köztük lévő összhangot, a szakma iránti tiszteletét a fergetegesre sikerült szilveszteri időszakban, ahol a séf-páros amolyan dupla dinamitként robbant be a hotel vendégkörének köztudatába.

S az újításoknak, fejlesztéseknek koránt sincs vége, hiszen a szálloda étterme az újévben új köntösbe is öltözik.

Prikryl József Balogh Gábor

A legjobb fánk receptje mesterszakácsainktól:

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 evőkanál cukor, csipet só, citromlé.

Elkészítés:

A lisztet átszitáljuk, ettől  a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.

A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel vagy kézzel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához. Ekkor kerül bele a citromlé is.

Amikor végeztünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre tesszük és egy órán át kelesztjük.

A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagságra nyújtjuk.

A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és még egyszer finoman átnyújtjuk. Így keletkezik a szalag.

A félbehajtott tésztából kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.

A fánkokat egy tiszta konyharuhával lefedjük és fél órán át tovább kelesztjük a meleg konyhában.

Ha mindent jól csináltunk, akkor a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőnek.

Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy tészta mindenhol átsüljön.

Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.

Ha kész a sütés, szedjük szalvétára vagy papírtörlőre és még melegen szórjuk meg porcukorral. Máris fogyasztható.

Jó étvágyat kívánunk!

Akciós ajánlataink

Szolgáltatás Ajánló
Vendégeink mondták
Vélemények szállodánkról

Hírlevél

Tájékozódjon folyamatos akcióinkról és ajánlatainkról!

Iratkozzon fel