Főoldal / Hírek / Gasztronómiában is duplázunk

Gasztronómiában is duplázunk

2017. 01. 10.

2 új mesterszakács, 1 közös cél és ezernyi tökéletes íz a zalakarosi szállodában

Gasztronómiában is duplázunk

A program- és wellness kínálatáról is méltán ismert és évről évre szolgáltatásait bővítő zalakarosi Hotel MenDan nyitása óta köztudottan megbecsült szálloda Magyarországon, ami a gasztronómia területét illeti. Számos szakmailag és emberileg is elismert séf fordult már meg a szálloda konyhájában, akiknek a szeme előtt elsődleges célként mindig az lebegett, hogy a vendégek igényeit nem csak hogy a legmesszemenőbbekig kielégítsék, hanem hogy újat alkossanak, új élményekkel, egyedi ízekkel, formákkal kápráztassák el őket, figyelembe véve természetesen a regionalitást, a szezonalitást, a modern trendeket.

Ez nyitás óta semmit sem változott, sőt! 

A már meglévő 4 mesterszakács mellé érkezett a 2 új szakember. 2016. decemberétől a MenDan dupla energiákat összpontosít éttermi szolgáltatásaira és két új mesterszakáccsal valósítja meg elképzeléseit a 33 méter hosszú büféasztalán. A szállodában korábban már bizonyított, majd azóta újabb tapasztalatokat szerzett és számos szakmai díjat bezsebelt Balogh Gábor és a szinte már minden létező gasztro-díj jogos tulajdonosa; Prikryl József irányítása alatt zajlik az alkotás az újévtől.

Ha bárkiben is felmerülne a séfpárbaj gondolata, gyorsan el is hessegetheti, hiszen a 2 mesterszakács már bizonyította a köztük lévő összhangot, a szakma iránti tiszteletét a fergetegesre sikerült szilveszteri időszakban, ahol a séf-páros amolyan dupla dinamitként robbant be a hotel vendégkörének köztudatába.

S az újításoknak, fejlesztéseknek koránt sincs vége, hiszen a szálloda étterme az újévben új köntösbe is öltözik.

Prikryl József
Balogh Gábor

A legjobb fánk receptje mesterszakácsainktól:

Hozzávalók:
50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 evőkanál cukor, csipet só, citromlé.

Elkészítés:

 1. A lisztet átszitáljuk, ettől  a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.
 2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel vagy kézzel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához. Ekkor kerül bele a citromlé is.
 3. Amikor végeztünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre tesszük és egy órán át kelesztjük.
 4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagságra nyújtjuk.
 5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és még egyszer finoman átnyújtjuk. Így keletkezik a szalag.
 6. A félbehajtott tésztából kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.
 7. A fánkokat egy tiszta konyharuhával lefedjük és fél órán át tovább kelesztjük a meleg konyhában.
 8. Ha mindent jól csináltunk, akkor a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőnek.
 9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy tészta mindenhol átsüljön.
 10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.
 11. Ha kész a sütés, szedjük szalvétára vagy papírtörlőre és még melegen szórjuk meg porcukorral. Máris fogyasztható.

Jó étvágyat kívánunk!