Bezár
Főoldal » Hírek » Krioszauna

Krioszauna

Krioszauna

Egyedülálló újdonság szállodánkban! Egy lépés a szépség, az egészség és a hosszú élet felé.

A krioszauna történetének kezdete több mint 100 évvel ezelőttre nyúlik vissza, amikor egy német tudós, Pastor P. Kneip beugrott a jeges Dunába, hogy tüdőgyulladását meggyógyítsa.

Majd kidolgozta a hőhatásokkal való gyógyítás és megerősítést rendszerét, mely a modern orvostudomány szerves részévé vált.

Az 1970-es években a japán tudós, Dr. Yamauchi kifejlesztett egy új módszert, amelyben szokatlan hideg hőmérsélet (-180 °C) segítségével gyógyított. A gyakorlatias németek a japán tudós módszerének lényegét és orvosi jelentőségét gyorsan megértették, és alkalmazták is. 1984 óta alkalmaznak krioterápiás készüléket.

Mára már több, mint 400 kriogyógyászatai központ működik Nyugat-Európában, melyek emberek milliói számára teszi lehetővé, hogy a gyógyulást ilyen módon tapasztalják meg.

Önnek a MenDan teszi lehetővé...

Új szolgáltatás a MenDan-ban: A krioszauna

A krioszauna egyedülálló technológiája lehetővé teszi, hogy az ember a rövid idő alatt kényelmesen elviselje az alacsony hőmérsékletet és élvezze annak minden pozitív hatását.

Mi a krioszauna?

Ez a hagyományos szauna ellentettje, ugyanis a szervezetet nagyon rövid időre -120 °C és -170 °C közötti hőmérsékletnek teszi ki. Egy terápia időtartama 60-180 másodperc, a teljes kúra 10-20 vagy még több alkalomból áll. A nagyon alacsony hőmérsékletértékek ellenére a testünk nem fagy meg, mivel a krioszauna fülkében a levegő rendkívül száraz. Az eljárás alatt érzett hideg elviselhető mértékű, sokkal kevésbé kellemetlen, mint például ha hideg vízbe mártózna meg az ember. 

Mit nyújt a krioszauna?

A krioterápia vagy más néven hidegterápia, egy nagyon hatásos mellékhatások nélküli, az egész testre jótékony hatással bíró kezelés.

A krioszauna jótékony hatásai

Akiknek nem ajánljuk a krioszauna használatát:

A kezelés menete

A krioszauna fülkében a hideget folyékony nitrogén elpárologtatásával állítják elő. A krioszauna minden egyes használatát megelőzően 2-3 perces időtartamra van szükség a hőmérsélet megfelelő lehűtésére.

Mielőtt belépéne a kabinba, a vendégnek védőruházatot, azaz vastag pamut zoknit, valamint szintén pamutból készült fürdőruhát (fehérneműt) kell felvennie. A krioszauna padlózatának magassága állítható, így azt a vendég testmagasságához lehet igazítani, ezért csupán vállmagasságig "merül el" a hideg gázokban, és mivel a feje a gáz szintje fölött van, a környezeti levegőt lélegezheti be, így nem kell szájmaszkot viselnie. A hőmérséklet mintegy 30 másodperc alatt csökken -20 °C-ról akár -170 °C-ra, majd az elért hőmérséklet a kívánt időtartamig változatlan marad.

A kezelés végén a padló automatikusan visszasüllyed, és kollégánk segít a vendégnek elhagyni a kabint.

Ára: 5 900 Ft / 3 perc; 23 600 Ft / 4+1 kezelés

Legnépszerűbb
csomagajánlataink