Állati élmények Zalakaros környékén

Gyerekek és felnőttek álmai válhatnak valóra Zalakaros környékén, hiszen a zalai városka vidékén rengeteg állati élmény várja az ide látogatókat. Megtekintehetők nem messze Karostól a hazánkban őshonos bivalyok, megiemerhetik a vidéki élet szépségeit, de Reziben dínókkal is találkozhatunk.

Kápolnapusztai Bivalyrezervátum

A telep a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében fontos szerepet játszik, s egyben a faj bemutatásának népszerű központja, mivel az állomány szelídsége közvetlen kapcsolatot tesz lehetővé a látogatókkal.
A Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállítást, bivalytörténeti bemutatót és sétautat alakítottunk ki játékos elemekkel, pihenőhelyekkel és kilátópontokkal, ahonnan távcsőből kémlelheti a tájat a látogató. A fogadóépületben lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására, illetve frissítők fogyasztására.

Fenyvespuszta állatsimogató

A fenyvespusztai állatsimogatóban közelebbről is megismerkedhet a puszta állataival. Szeretettel várnak mindenkit játékos kedvű állatok, a bivalyok, kecskegidák, lovak, pónik, csacsik, nyuszik, kismalacok, kiskutyák, kiscicák és még sok más kíváncsi állat. A major Zala megyében, - a közkedvelt kis-balatoni kirándulóhely és horgászparadicsom - a Kányavári-szigetbejáratával szemben található, Balatonmagyaród község határában. 

Dino-és Kalandpark Rezi

Egy olyan helyre vágytunk, ahol az álmok életre kelnek és élményekkel, örömmel töltik meg a látogatóinkat.
A 23.000 négyzetméteres parkunk középpontjában mintegy 230 millió évre utazhatunk vissza az időben, és tekinthetjük meg az életnagyságú dinoszauruszokat, akik mozgásukkal, hangjukkal egy rég eltűnt világba visznek minket, ahol még dinógolni is lehet. Csontvázak, foszíliák a tudományos munkát igazolják. Reméljük, sikerül felkeltenünk a múltban való barangoláshoz való kedvet látogatóinkban. 

Programnaptár