Főoldal / Hírek / MenDan Borbarlang

MenDan Borbarlang

2014. 08. 04.

Újabb szolgáltatással bővült 2014. augusztus elején a MenDan gasztronómiai kínálata, elkészült a szálloda hatalmas borhűtője, ahol vendégeink a legkülönfélébb borok és borkülönlegességek közül választhatnak.

MenDan Borbarlang

2014. augusztus elején elkészült szállodánk saját borbarlangja, így vendégeink az eddig megszokott magyar borkínálat mellett még szélesebb választékkal találkozhatnak, de külföldi borokkal is állunk rendelkezésükre.

Magyar és külföldi borkínálat

Borbarlangunk több, mint 500 féle borból álló készlete az összes magyarországi borvidék borait felsorakoztatja, több nívós pincészet kínálatán keresztül, nagy hangsúlyt fektetve az eddig is előtérbe helyezett zalai borokra.
Az eddig csupán magyar borokat kínáló Zafír étterem a jövőben több francia borral és borkülönlegességgel csábítja az ínyenceket is, és a minőségi borfogyasztókat.

A MenDan borkínálata teljes mértékben megfelel a mai szakmai ízlésnek és kívánalmaknak, boraink között szerepelnek mind a hagyományos, mind a modern technika által készítettek. Boraink többsége száraz, de az édesebb bort kedvelők is találnak kedvükre valót, és természetesen a hölgyekről sem feledkezünk meg.

Rosé borokból extra széles kínálatot sorakoztatunk fel.

Ahhoz, hogy munkatársaink segítséget tudjanak nyújtani a borválasztáshoz, folyamatos tréningen vesznek részt, biztosítva ezáltal az ételek és italok tökéletes harmóniáját.

Kóstolja meg Ön is a MenDan Borbarlang zamatos borait!

Borszótár a'la MenDan

  • Száraz bor: nincs visszamaradt cukor tartalom, a bor íze kellemesen savas és kesernyés.
  • Édes, félédes bor: a ki nem erjedt cukor többé-kevésbé édessé teszi a bort.
  • Fanyar bor: a csersav jellegzetes íze, az elegáns fanyarság az új tölgyfa hordóban érlelt borok kívánatos jellemzője.
  • Bársonyos bor: harmonikus, finom csersavtartalmú vörösborok jellemzője.
  • Friss, üde bor: élénkebb savtartalmú fiatal borokra jellemző ízhatás.
  • Testes bor: nehéz, élénk és határozott savtartalmú borok.
  • Harmonikus bor: a bor savas íze, cukor-, alkohol tartalma, illata, aromája tökéletes összhangban van egymással.
  • Karakteres bor: jellegzetes illat- és aromavilág.
  • Könnyű bor: kellemes, lágy, alacsony alkoholtartalmú bor.
  • Nehéz bor: nagy alkoholtartalmú, extraktanyagokban gazdag bor.